Дървена папионка – ръководство за употреба

Традиционната папионка отдавна е основен елемент от арсенала на добре облечения мъж, но за дървена папионка е много вероятно да чуваш за пръв път.
За онези, които търсят нещо по-оригинално, с което да привлекат погледите, имаме новини от света на мъжките аксесоари – дървени папионки!
Новата версия на класическия аксесоар, с нея определено ще изпъкнеш в тълпата и ще направиш впечатление. Функцията ѝ обаче не е да бъде само интересен моден аксесоар – тя е чудесен социален помощник и освен, че стои добре – ще привлече вниманието точно на когото трябва!

darvart kapana 2016
darvart kapana 2016

Има ли място за дървена папионка в твоя гардероб?

Дървените папионки са аксесоар за всякакъв повод – от вечер на по питие с бандата, до по-официални събития, на които искаш да блеснеш – изложба, концерт или по-специална среща.
Това, което отличава дървената папионка е нейната универсалност. Стои еднакво добре, както да карирана риза, така и на костюм, което я прави задължителни за всички, които обичат да се обличат по-екстравагантно.
Внимание: не препоръчваме носенето на дървена папионка на събития със стриктен дрес код. Спазвай протокола, за да не си навлечеш гневни погледи от страна на домакина.

Защо да носиш дървена папионка?

Носенето на дървена папионка има няколко преимущества, за които може да не си се замислял и сега ще ти разкажем за някои от тях.

masterchef-btv

Комфорт

Слагаш и сваляш с едно движение и „връзването“ ѝ не отнема часове. С дървена папионка няма нужда да се притесняваш дали си я вързал правилно, дали стърчи, дали е смачкана и всякакви проблеми от този род, които съпътстват носенето на класическите папионки от плат. А комфорта е много много важен особено когато си говорим за мъжки гардероб.

luben-dilov-darvart

Вдигни летвата

Чудесен начин да се качиш едно ниво нагоре, поне що се отнася до впечатляващия външен вид. По дрехите посрещат, you know 😉

Бъди себе си

Защото е различно. Гарантирано няма да изглеждаш облечен като съседа или баща ти. Една дървена папионка ти дава възможност да покажеш индивидуалност и да продължиш да си верен на себе си. “Защото ти го заслужаваш!” – L’Оreal Paris.

dimitar-rudev

Обери овациите

Те са нещо като социални помощници – от един приятел знаем, че когато излизаш сред непознати е добре да ги улесниш, като носиш нещо, заради което да те заговорят.
Признай си, че на последното парти, мацките пърхаха все около оня пич с папионката, а ти си викаше „Гледай го тоя тарикат, как го е измислѝл!“

Как да носиш дървена папионка?

На врата… сериозно 🙂
Преди обаче да се закичиш, нека те запознаем с някои основни правила.

1. Избери правилната големина
Основно правило в модата е, че аксесоарите трябва да бъдат пропорционални на тялото и това важи с пълна сила и за дървените папионки.
По-едрите господа и дами трябва да носят по-големи папионки и обратното. Ако аксесоарите рязко контрастират с големината на тялото ти, ще изглеждаш непропорционално – все едно си ги взел назаем. За щастие предлагаме папионки във всякакви форми и размери, така че смело чети нататък.

папионки форми

2. Открий правилната форма
Папионката трябва да контрастира с формата на лицето.
Ако имаш остри черти на лицето заложи на по-заоблена форма – например форма Класик за господата или Мини за дамите. За овалните лица пък са по-подходящи форми с остри ръбове като Даймънд или Лейди. Форма Миди е по средата и би стояла еднакво добре на по-слаби мъже и жени.

3. Избери правилния възел
Всичките ни дървени папионки имат малък текстилен или кожен елемент, с който можеш да подсилиш определен цвят от визията си или да добавиш изцяло нов такъв. Ако си нов в “играта” с папионките заложи на изчистени и неутрални цветове. За по-смелите sky is the limit!

Като за финал сме си оставили най-важна препоръка – винаги носи с усмивка!
Сериозно, нищо не отваря врати, така, както една искрена усмивка.
А ако е придружена и от добре подбрана дървена папионка, тогава гарантирано ще разчупиш леда дори и на годишното събиране на Белите бродници 😉

Напиши коментар